Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshopdag Plezier en blijdschap ‘Joy’ GEANNULEERD

28 oktober 2023 | 10:00 - 16:00

€80
Genieten van wat het leven te bieden heeft klinkt zo gemakkelijk. Maar als het leven tegenzit is het snel ver te zoeken. Vanuit het -oude en primitieve- overlevingsbrein (je hersenstam ofwel je reptielenbrein), is bewustzijn van het mooie en goede in je leven minder evident. Eerder geven we aandacht aan datgene wat er mis gaat. Logisch, want wat er al goed gaat behoeft geen actie. Van oorsprong is dat een fysieke reactie: vechten-vluchten-verstijven.   Dat is echter in de huidige tijd geen afdoende reactie meer. Bijvoorbeeld ziekte, depressie, scheiding, ontslag zijn soorten tegenslagen die makkelijker te dragen zijn als ook de mooie dingen van en in het leven zichtbaar blijven. Het is daarmee geen ontkenning van wat tegenzit. Het is vooral zicht krijgen op en je bewust worden van de andere kant. Wat er nog meer is. Vanuit de erkenning dat alles voortdurend verandert en dat jij niet jouw ziekte bent, of jouw ontslag. Je bent veel meer dan dat.
Een leven in balans.
Ook als je al geniet van het leven, kan deze dag wellicht meer bewustzijn creëren en maakt dat de capaciteit om plezier in je op te nemen nog groter.
Dat doen we door vooral te oefenen. Ik bied en begeleid de oefeningen. Door er zelf actief mee bezig te zijn, zet je dat gebied in de hersenen aan. De neurowetenschap leert ons dat de hersenen dan nieuwe verbindingen gaan bouwen. Zelf doen maakt dat je integreert wat je leert, en het ook toe kunt passen.
Ook zal een theoretische grondslag worden geboden, want we willen altijd snappen waarom we iets doen zoals we het doen, bv. in een oefening.
Deze dag krijg je sommige oefeningen wellicht pas voor het eerst. Je kent het gezegde ‘oefening baart kunst’.  Leren, wat dan ook, doen we niet in één keer, maar door te herhalen. Al is het soms moeilijk.
Kortom, en anders gezegd: je gaat je comfortzone oprekken, uitbreiden. Zo maak je meer ruimte en ruimte geeft weer een gevoel van vrijheid.

Gegevens

Datum:
28 oktober 2023
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€80
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Rianne Schoenmakers
Telefoon
06-40071062
E-mail
rianne@rianneschoenmakers.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Schweiberg
Schweibergerweg 27
Mechelen, Zuid-Limburg 6281ND Nederland
+ Google Maps
Telefoon
640071062
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *