Agenda

Klik hier voor alle activiteiten.

OVERZICHT MINDFULNESS ACTIVITEITEN vanaf mei 2019 (meer info via ‘klik hier voor alle activiteiten’ hierboven):

Mindful Zelfcompassie training volwassenen (MSC):
Schweiberg: op maandagavond vanaf 13 mei / op donderdagochtend vanaf 19 september 2019.
Tilburg: Het Zonnelicht, Lanciersstraat 90G op vrijdagochtend vanaf 25 oktober 2019.

Workshops van 5 middagen waarin we op 5 boeddhistische thema’s mediteren en er een creatieve beeldende uitwerking van maken. 30 maart is voorbij. Volgende is vrijdag 24-5 (VOL), 28-6 en 16-8 en zaterdag 14-9.

Mindfulness basistraining (MBSR/MBCT)
Mechelen: planning volgt
ETZ Tilburg vanaf 7 mei 2019 (voor medewerkers ETZ)

Terugkomavonden/oefenmomenten:
Na de zomervakantie gaat er een en ander veranderen. Dan zullen deze avonden in een jaartraining worden gegoten, met zo’n 8 bijeenkomsten waarop kan worden ingeschreven. Dat geeft meer commitment, een vastere groep en zo kun je meer uit zo’n avond halen. Meer info volgt.
Voor nu: in deze avonden herhalen we mindfulness en zelfcompassieoefeningen en is er ook verdieping door kennismaking met nieuwe elementen. Hiervoor volstaat als je enige meditatie- of mindfulnesservaring hebt, ook al is dat elders gevolgd.
Mechelen: woensdag 1 mei, donderdag 6 juni
Tilburg: meer info over de jaartraining volgt.
De 8 online meditatiemomenten (20 minuten steeds) van juli 2018  via facebook live zijn terug te kijken en luisteren op evenementnaam ‘Stokje achter de deur’ van mijn bedrijfspagina (https://www.facebook.com/MindfulnessRianneSchoenmakers/)

Stiltedag Schweiberg:
zaterdag 22 juni 2019

Heuvellandretraite Zuid-Limburg:
Een 2-daagse retraite op 4 en 5 juli, in de traditie van een stadsretraite. In de prachtige vakwerkboerderij van Rianne in Schweiberg. Twee dagen, die bedoeld zijn voor wie behoefte heeft aan ruimte (maken) voor zichzelf, op een zachte manier. Niet duwen en trekken, maar liefdevol verkennen. Dit doen we door de stilte in onszelf op te zoeken. Dit betekent niet dat het de hele dag stil moet zijn, maar dat we zorgvuldig zijn met woorden. Als je in de buurt woont kun je thuis slapen of in een van de omliggende comfortabele b&b’s / hotelletjes / appartementen overnachten. Lunch is inbegrepen in de prijs.

Kindfulness 
Deze is bestemd voor hulpverleners in brede zin (als je werkzaam bent in de zorg of onderwijs of als je mantelzorger of ouder bent) en bestaat uit 8 lessen van 2,5u. Deze training kan in groepsverband of individueel worden gevolgd. Hiervoor plannen we samen. De training combineert de werkzame principes van mindfulness en zelfcompassie. Hierin train je je aandacht en ontwikkel je meer vriendelijkheid, compassie voor jezelf en voorkom je burnout en caregivers’ fatigue.

Kindfulness verkort
Voor artsen en arts-assistenten van het ETZ Tilburg; op donderdagen van 18.15-20u. Data: 24 & 31 oktober, 7, 14, 21 & 28 november 2019.
Deze is bestemd voor artsen en arts-assistenten en vormt een training van 6 bijeenkomsten van 1,5 (max. 2 uur). Hierin worden de werkzame principes van mindfulness en zelfcompassie gebruikt. Deze training is voor de persoon achter de arts. Hierin train je je aandacht en krijg je handvatten om burnout en caregivers’ fatigue voor te zijn.

Vrienden worden met jezelf training jongeren (mindfulness & zelfcompassie MFY). Dit is een training voor jongeren. Ik kies voor met name jonge vrouwen van tussen de 18-25 jaar. Planning volgt.