Agenda

Klik hier voor alle activiteiten.

OVERZICHT MINDFULNESS ACTIVITEITEN vanaf april 2019 (meer info via ‘klik hier voor alle activiteiten’ hierboven):

Mindful Zelfcompassie training volwassenen (MSC):
Schweiberg: op donderdagochtend vanaf 14 maart 2019 / op maandagavond vanaf 13 mei.
Tilburg: Het Zonnelicht, Lanciersstraat 90G op vrijdagochtend vanaf 1 maart 2019. Volgende na de zomervakantie, planning volgt.

Tweedaagse Vrienden worden met Jezelf 10 + 11 mei 2019
voor hulpverleners, mindfulnesstrainers die met jongeren werken. Hierin leer je de format kennen van de Making Friends with Yourself (MFY training, de jongerenvariant van de Mindful Self-Compassion, MSC)

Workshops van 5 middagen waarin we op 5 boeddhistische thema’s mediteren en er een creatieve beeldende uitwerking van maken. 30 maart is voorbij. Volgende is vrijdag 24-5 (VOL), 28-6 en 16-8 en zaterdag 14-9.

Mindfulness basistraining (MBSR/MBCT)
Mechelen: planning volgt
ETZ Tilburg vanaf mei 2019 (voor medewerkers ETZ)

Terugkomavonden/oefenmomenten:
In deze avonden herhalen we mindfulness en zelfcompassieoefeningen en is er ook verdieping door kennismaking met nieuwe elementen. Hiervoor volstaat als je enige meditatie- of mindfulnesservaring hebt, ook al is dat elders gevolgd.
Mechelen: woensdag 1 mei 2019
Tilburg: volgt
De 8 online meditatiemomenten (20 minuten steeds) van juli 2018  via facebook live zijn terug te kijken en luisteren op evenementnaam ‘Stokje achter de deur’ van mijn bedrijfspagina (https://www.facebook.com/MindfulnessRianneSchoenmakers/)

Stiltedag Schweiberg:
zaterdag 22 juni 2019

Heuvellandretraite Zuid-Limburg:
Een 2-daagse retraite op 4 en 5 juli, in de traditie van een stadsretraite. In de prachtige vakwerkboerderij van Rianne in Schweiberg. Twee dagen, die bedoeld zijn voor wie behoefte heeft aan ruimte (maken) voor zichzelf, op een zachte manier. Niet duwen en trekken, maar liefdevol verkennen. Dit doen we door de stilte in onszelf op te zoeken. Dit betekent niet dat het de hele dag stil moet zijn, maar dat we zorgvuldig zijn met woorden. Als je in de buurt woont kun je thuis slapen of in een van de omliggende comfortabele b&b’s / hotelletjes / appartementen overnachten. Lunch is inbegrepen in de prijs.

Kindfulness 
Deze is bestemd voor hulpverleners in brede zin (als je werkzaam bent in de zorg of onderwijs of als je mantelzorger of ouder bent) en bestaat uit 8 lessen van 2,5u. Deze training kan in groepsverband of individueel worden gevolgd. Hiervoor plannen we samen. De training combineert de werkzame principes van mindfulness en zelfcompassie. Hierin train je je aandacht en ontwikkel je meer vriendelijkheid, compassie voor jezelf en voorkom je burnout en caregivers’ fatigue.

Kindfulness verkort
Na de zomervakantie voor artsen en arts-assistenten van het ETZ Tilburg; planning volgt.
Deze is bestemd voor artsen en arts-assistenten en vormt een training van 6 bijeenkomsten van 1,5 (max. 2 uur). Hierin worden de werkzame principes van mindfulness en zelfcompassie gebruikt. Deze training is voor de persoon achter de arts. Hierin train je je aandacht en krijg je handvatten om burnout en caregivers’ fatigue voor te zijn.

Vrienden worden met jezelf training jongeren (mindfulness & zelfcompassie MFY), planning op aanvraag.