Agenda

Klik hier voor alle activiteiten.

OVERZICHT MINDFULNESS ACTIVITEITEN vanaf mei 2020 (meer info via ‘klik hier voor alle activiteiten’ hierboven):

UPDATE MEI 2020: IN VERBAND MET HET CORONA VIRUS EN DE VERLENGDE MAATREGELEN KAN ER VANAF JUNI WEER LIVE WORDEN GEWERKT MET GROEPEN, EN GROEPSTRAININGEN STARTEN WEER OP NA DE ZOMERVAKANTIE. LOSSE WORKSHOPS VANAF JULI.  INDIVIDUELE COACHING KAN ZOWEL LIVE ALS ONLINE. ONLINE WERKEN ZAL IK OOK NA DE ZOMERVAKANTIE BLIJVEN AANBIEDEN, OMDAT GEBLEKEN IS DAT OOK DAT VOORDELEN HEEFT.

ONLINE MEDITEREN, TOCH EENS PROBEREN?
Ik heb dit in 2018 via Facebook een tijdje gedaan. We ontmoeten nu via ZOOM, een gebruiksvriendelijk online platform, op je laptop, pc of telefoon. Het kán zijn dat je op pc of laptop eerst een klein softwareprogramma moet installeren voordat je aan de bijeenkomst kunt deelnemen. Dus probeer even uit wat er gebeurt als je op de link klikt. Er kan je niks gebeuren, want zolang ik de bijeenkomst niet heb geopend kun je er toch nog niet in. Je komt dus niet per ongeluk ergens anders uit.
Op de smartphone en de Ipad werkt het via de Zoom app en heb je alleen het ID nodig om binnen te komen.

Bewust een moment nemen om stil te staan, én jezelf daarin ondersteunen, geruststellen, troosten. Ik begeleid dit met meditaties en ondersteunende oefeningen, en er is ruimte om ervaringen te bespreken.
Ik ga dit 2x per week een half uur gratis en live aanbieden tot en met juni.  Dit is do 19 maart gestart en er zijn een aantal opnamen terug te luisteren.
BIJGEWERKTE DATA
Op maandagen (25 mei, 8, 15, 22 en 29 juni) 10-10.30u klik hier
Op donderdagen (28 mei, 4 & 11 juni) van 16-16.30u klik hier

Je kunt ook alleen het nummer intikken als je de app gebruikt op je telefoon of Ipad. Voor maandagen is dat 268646452 ; voor donderdagen 147872699.

De 8 online 20-minuten meditatiemomenten van juli 2018  via facebook live zijn terug te kijken en luisteren op evenementnaam ‘Stokje achter de deur’ van mijn bedrijfspagina (https://www.facebook.com/MindfulnessRianneSchoenmakers/)

Stiltedag Heuvelland (andere locatie nabij met een grote ruimte, meer info volgt) van 10-16u
Donderdag 2 juli, vrijdag 21 augustus
Deze dag wordt in de ochtend gevuld met geleide meditaties, je brengt je eigen lunch mee, en we wandelen in de middag.

Mindfulness basistraining (MBSR/MBCT) ONLINE vanaf 3 augustus
Maandagochtend 9-11 uur op 3, 10, 17, 24 & 31 augustus, 7, 14 & 21 september.

Terugkomavond/oefenmoment ONLINE gaat verder na de zomervakantie (data volgen) 19.30-21u:
Op zo’n avond herhalen we mindfulness en zelfcompassie-oefeningen en is er verdieping door kennismaking met nieuwe elementen. Hiervoor volstaat als je enige meditatie- of mindfulness-ervaring hebt, ook al is deze elders gevolgd. Het voordeel van online bijeenkomsten is dat het niet zoveel uitmaakt waar je vandaan komt.

Mindful Zelfcompassie training (MSC) ONLINE (VOL):
Op maandagavond van 19-21.30u., behalve het stiltedagdeel, waarmee we afsluiten op vrijdagochtend van 9.30-12.00u.
Data: 4, 11, 18 & 25 mei, 8, 15, 22 & 29 juni, (vrijdagochtend) 3 juli.

Heuvellandretraite Zuid-Limburg: di 23 & woe 24 juni
Een 2-daagse retraite, in de traditie van een stadsretraite. In de prachtige vakwerkboerderij van Rianne in Schweiberg. Twee dagen, die bedoeld zijn voor wie behoefte heeft aan ruimte (maken) voor zichzelf, op een zachte manier. Niet duwen en trekken, maar liefdevol verkennen. Dit doen we door de stilte in onszelf op te zoeken. Dit betekent niet dat het de hele dag stil moet zijn, maar dat we zorgvuldig zijn met woorden. Als je in de buurt woont kun je thuis slapen of in een van de omliggende comfortabele b&b’s / hotelletjes / appartementen overnachten.

Kindfulness verkorte versie van 6x: Arts met Aandacht
Voor artsen en arts-assistenten van het ETZ Tilburg; op donderdagen van 18.15-20u. Data: 23 & 30 januari, 6, 13 & 20 februari, 5 maart 2020.
Een volgende wordt gepland najaar 2020 / voorjaar 2021, data volgen.
Deze is bestemd voor artsen en arts-assistenten en vormt een training van 6 bijeenkomsten van 1,5 (max. 1,75 uur). Hierin worden de werkzame principes van mindfulness en zelfcompassie gebruikt. Deze training is voor de persoon achter de arts. Hierin train je je aandacht en krijg je handvatten om burnout en caregivers’ fatigue voor te zijn.

Kindfulness 
Deze is bestemd voor hulpverleners in brede zin (als je werkzaam bent in de zorg of onderwijs of als je mantelzorger of ouder bent) en bestaat uit 8 lessen van 2,5u. Deze training kan in groepsverband of individueel worden gevolgd. Hiervoor plannen we samen. De training combineert de werkzame principes van mindfulness en zelfcompassie. Hierin train je je aandacht en ontwikkel je meer vriendelijkheid, compassie voor jezelf en voorkom je burnout en caregivers’ fatigue.