Rianne Schoenmakers

Ik was een echte zoeker in mijn jonge wilde jaren. Daarom wilde ik ook leren mediteren. Dat was in 1988. De universitaire opleiding tot vertaler was te theoretisch, de kunstacademie te vrijblijvend. Wat jaren gaan reizen en werken in het buitenland. De onrust bleef. Met het krijgen van kinderen en een kantoorbaan leek de rust wat weer te keren, maar dat was enkel schijn. Pas toen ik rond 1999 kennismaakte met de boeddhistische psychologie zette dat mijn wereld op zijn kop, nu in positieve zin, en heb ik mezelf voor mijn gevoel pas echt leren kennen.
Mindfulness is de westerse en seculiere uitwerking van de boeddhistische leefwijze. En dat leek me een laagdrempelige manier om dit gedachtegoed door te geven.
Ik heb eerst mijn opleiding tot mindful coach gedaan bij de Academie voor Open Bewustzijn. Daarna heb ik me bekwaamd in het mindful trainerschap, waarmee ik mijn categorie 1 certificering bij de VMBN en mijn certificaat bij de VVM (de twee beroepsverenigingen) heb behaald  (m.i.v. 2023 houd ik mijn certificering bij de VVM en laat ik cat. 1 bij de VMBN verlopen, is dubbelop, kost veel geld en de verzekeraar vergoedt beiden). Tegelijkertijd ontdekte ik de kracht van zelfcompassie in de Mindful Self-Compassion training. Dat was de ontbrekende sleutel. Ik ben sinds 2014 ook gekwalificeerd mindful zelfcompassietrainer voor volwassenen (MSC- Kristin Neff & Chris Germer) en voor jongeren (MSC for Teens- Karen Bluth & Lorraine Hobbs).
Sinds 2019 mag ik me Trauma-Sensitieve Mindfulness trainer noemen (Trauma Sensitive Mindfulness van David Treleaven). Ik ben ACT-coach en biedt supervisie aan mindfulness trainers aan.
Tot en met 2022 heb ik free-lance gewerkt als vaktherapeut bij U-center Epen.
Met ingang van januari 2024 bied ik alleen nog individuele begeleiding aan.

12274548_763282660482622_1692441093960651213_n

Creativiteit is een belangrijke rode draad in mijn leven, en ook belangrijk hoe ik mijn dagelijkse werkzaamheden invul. Het leven is voor mij een leerproces wat nooit ophoudt; dat is wat het leven zo mooi maakt.

Ik woon samen in het prachtige zuid -limburgse heuvelland en heb twee volwassen dochters. Ik houd van reizen, wandelen, fietsen, beetje met kunst zelf bezig zijn, bezoeken van (dans)theater, (filmhuis)films en musea, ik zit in een leesclubje, én maak graag jam. Ik zing ook graag, maar vooral als ik alleen in de auto zit;-).

CONTACTGEGEVENS
KvK nr: 54988462, BTW ID: NL001526384B48

Gecertificeerd VVM, gekwalificeerd MSC en MSC for Teens trainer (Mindful Zelfcompassie trainer via Center for Mindful Self Compassion, USA), ACT-coach, supervisor.