Supervisie voor Mindfulness & zelfcompassie trainers

Het vak van een mindfulnesstrainer kan best eenzaam zijn. Vaak werk je zelfstandig en alleen, en dan is er wel eens behoefte aan intervisie of supervisie. Intervisie wordt gedaan met collega’s onderling, en kan de vorm hebben van een uitwisseling.

Soms is er behoefte aan meer. Aan iemand die over de schouder eens meekijkt. Waar je gelegenheid hebt om te reflecteren op je trainerschap. Waar je de uitdagingen kunt bespreken zonder dat er geoordeeld wordt. Een luisterend oor, dat waar nodig informatie geeft, of eerder een veilige setting biedt om issues waar je mee zit te onderzoeken. Iemand die compassievol kan zijn, maar ook eerlijk. Supervisie is geschikt voor alle niveau’s, of je nou beginnend bent of al meer ervaren.

Het aangaan van supervisie kun je uit eigen beweging doen, of omdat je het nodig hebt voor (her)certificering.

Zelf heb ik als trainer ervaring met de MBSR/MBCT (de basis)training, de MSC (mindful self-compassion van Kristin Neff & Chris Germer) en de MSC for Teens (van Karen Bluth & Lorraine Hobson). Daarnaast ben ik een ervaren mindful coach. Als jij daarin je weg zoekt, vragen hebt, dan kan ook inhoudelijk op de stof worden ingegaan.

Hoe ben ik als supervisor:
-ik heb een open niet-weten;
-ik creëer een veilige omgeving;
-ik ben compassievol & eerlijk.

Wat verwacht ik van jou als supervisant:
-je bereid je voor door of vantevoren een onderwerp aan te geven, of door je open te stellen voor reflectie op jouzelf als trainer, zonder vooraf aangegeven onderwerp.
-je komt op tijd op het gesprek (fysiek live, of live online via Zoom).
-je geeft zo duidelijk en eerlijk mogelijk aan wat de reden is van je supervisievraag.

Voordat we echt beginnen, wil ik eerst even telefonisch kennismaken om te bekijken of we bij elkaar passen. Dit is kosteloos. Een supervisie-uur kost € 80. Ik werk zonder BTW. Heb je een kleine beurs, aarzel niet om het met mij te bespreken.