Particulieren

Mogelijkheden, in een groep of individueel:

MINDFULNESS TRAINING (MBCT/MBSR)

Deze training in opmerkzame aandacht bestaat uit 8 lessen van 2-2,5uur. Elke les werken we aan een thema. Dit doen we met aandachtsoefeningen, meditatie en mindful bewegen. Daarnaast is dagelijkse beoefening belangrijk. Kosten in een groep zijn € 285,=.  Vantevoren vindt een individueel kennismakingsgesprek plaats (kosteloos bij opgave, anders € 15,=). Als het bedrijf betaalt, zijn de kosten exclusief BTW.
Ik ben categorie 1 VMBN trainer. Dit kan zorgen voor vergoeding via je zorgverzekeraar.

MINDFUL ZELFCOMPASSIE (Mindful Self-Compassion, MSC)

compassiemeditatie

Deze training betreft 9 bijeenkomsten inclusief een halve stiltedag, en vergt huiswerk, net als de Mindfulness training. Ook kan de training worden gevolgd in de vorm van een 5-daagse Intensive. De training bestaat uit meditatie, korte toelichtingen, ervaringsgerichte en reflectie-oefeningen en uitwisseling.

Een MSC-training kan als vervolg op de Mindfulness training worden gedaan, maar kan evengoed voor sommigen een eerste ingang zijn naar een beter inzicht in jezelf. Het is wel aanbevolen maar niet persé noodzakelijk de mindfulness training reeds gevolgd te hebben.

Voor data zie agenda.

Wanneer kies je een 9-weekse of wanneer een 5-daagse?
Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar iets kan er wel over worden gezegd: een 9-weekse geeft je meer tijd en ruimte om met je eigen proces bezig te zijn. Ook heb je meer kans ermee te oefenen. Een 5-daagse geeft je de kans er een aantal dagen heel intensief mee bezig te zijn, ook een mooie manier om te verdiepen.

Heel praktisch kan ook tijd reden zijn voor het een of het ander te kiezen. Zowel een 9-weekse als een 5-daagse geldt als voorwaarde voor wie de Teacher training wil volgen bij Kristin Neff en Chris Germer.

Deze training is bij voorkeur overdag, waarom?
Een deel van de lessen duurt 3 uur, wat op een avond niet haalbaar is, rekening houdend met reistijd heen en terug naar huis. Als je eerste reactie is bv. ‘dan werk ik’, is het wellicht een gelegenheid om daar eens op te reflecteren. Heb je voldoende vrije dagen, of kun je persoons- en/of leeftijdsgebonden uren hiervoor inzetten? Of is verschuiven van je vrije dag tijdelijk mogelijk?

Kosten zijn € 350,=. Dit is inclusief thee/koffie met versnapering, het werkboek en een usb-stick met de oefeningen. Bij vergoeding door de werkgever is de prijs € 475,00, als zp-er is de prijs exclusief BTW.
Deze training geldt ook als voorwaarde voor het volgen van de Teacher Training MSC. Hiervoor mag ik een certificaat afgeven.

VRIENDEN WORDEN MET JEZELF (Making Friends with Yourself, MFY)

De jongerenvariant van de mindful zelfcompassie training, ook wel een weerbaarheidstraining genoemd. Leren om jezelf met vriendelijkheid te steunen en motiveren in plaats van met zelfkritiek. Deze omvat 8 bijeenkomsten van 2 uur. Kosten hiervoor zijn € 275.

INDIVIDUELE BEGELEIDING / MINDFUL COACHING

Je kunt kiezen voor een mindfulnesstraining individueel, of voor begeleiding op maat. In coaching wordt er specifiek op jouw vraag ingespeeld. Ik ondersteun met vragen en oefeningen de ontwikkeling in jezelf. Je hebt het namelijk al in je zitten, anders kan het er niet uit komen. Ik help je bij de vraag hoe je dit kunt doen.

MINDFUL COACHEN, de opleiding

Ben je al langer bezig met mindfulness en wil je je graag verder verdiepen? Of wil je het meer in je werk integreren, of op je werk gaan inzetten? Dan is deze opleiding iets voor jou. Je vindt meer informatie op de tab Mindful Coachen

MINDFUL ZWANGER (door Mindful Limburg, Carla Spitz)

Wil je meer genieten van je zwangerschap of er bewuster mee bezig zijn? Overweeg deze 8-weekse zwangerschapscursus, ook als voorbereiding op de bevalling en het ouderschap. Meer informatie www.i-mom.nl/zwangerschapscursussen.