Bedrijven

MINDFULNESS VOOR BEDRIJVEN

Voor bedrijven is mindfulness een goede investering. Een aandachtige werkomgeving levert namelijk een hoger niveau van welbevinden en meer vitaliteit van medewerkers op, met als belangrijke kenmerken:

– minder stress
– lager ziekteverzuim
– grotere productiviteit en hogere efficiëntie
– minder conflicten op de werkvloer
– grotere medewerkerstevredenheid
– meer creativiteit en innovatie

Het is vanwege het lager ziekteverzuim ook financieel zeer interessant om mindfulness in te zetten als preventief middel.
Als voorbeeld en ter vergelijking: 1% ziekteverzuim van een bedrijf van ±7500 medewerkers  kost zo’n €2,5 miljoen per jaar…. Een mindfulness training kost maar een fractie hiervan.

Steeds meer bedrijven weten de waarde in te schatten. Niet alleen Google, Goldman Sachs, RWE bijvoorbeeld, maar ook veel ziekenhuizen, zorg- en onderwijsinstellingen, verzekeraars…

Ik geef mindfulness trainingen in ziekenhuizen aan zorgprofessionals, in-company aan bedrijven zoals Heineken, en in het U-center, een GGZ -instelling in Epen (Limburg).
Daarnaast geef ik workshops of heb ik gegeven, aan bijvoorbeeld Achmea, onderwijs, Amarant, MEE, UWV, CBS, Huisartsenvereniging, Heineken.

IN-COMPANY TRAINING of op LOCATIE

Voor bedrijven is in-company training mogelijk op maat. Het kan gaan om een reguliere Mindfulness training of om een training Mindfulness & Zelfcompassie. Deze laatste komt de laatste tijd steeds meer in de aandacht door voortgaand wetenschappelijk onderzoek wat het belang van zelfcompassie benadrukt.
De reguliere Mindfulness training is kort gezegd een vaardigheidstraining in aandacht (mentale fitness), en de Mindfulness & Zelfcompassie training is een training waarin je veerkracht ontwikkelt om met tegenslagen en lastige emoties om te gaan. Beide zijn  belangrijke middelen om het zelfvertrouwen en het reactievermogen op tegenslagen van een medewerker te vergroten.
En we weten allemaal: een gelukkiger medewerker is een betere medewerker!

mindful-aan-het-werk

INDIVIDUELE BEGELEIDING VAN EEN MEDEWERKER

Heeft u een medewerker met een burn-out of een andere situatie wat zijn of haar functioneren in de weg zit? Een mogelijkheid is het begeleiden van een individuele medewerker, dat gebeurt bij voorkeur NIET in-company.

THEMA-WORKSHOPS MINDFULNESS

Kost een mindfulness training van 8 of 9 bijeenkomsten teveel tijd? Dan is het een idee om 1 of meerdere workshops te organiseren. Dat kunnen introducties zijn, maar ook op maat.
Bijvoorbeeld  workshops met als thema:
-teambuilding
-ziekteverzuimpreventie
-energie vergroten
-met aandacht werken
-van stress naar flow
-mindful omgaan met veranderingen
-mindful leiderschap.

Deze kunnen worden ingezet op teamdagen of in een traject van reorganisatie / fusie bijvoorbeeld.  Van tevoren kan worden besproken welk thema de nadruk mag hebben.