Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vrienden worden met Jezelf (MFY) 2-daagse

10 mei 2019 - 11 mei 2019

€242

In twee dagen inzicht krijgen en oefenen met de Mindful Zelfcompassie training voor Jongeren / Jong-volwassenen. Deze twee-daagse is bestemd voor mindfulnesstrainers en professionals die met jongeren (12-25 jaar) werken in het onderwijs, gezondheidszorg of anderszins.

Er wordt veel aangeboden voor jongeren, en welwillenden die deze jongere graag handvatten willen bieden, zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat nu te kiezen. Wanneer is mindfulness ook daadwerkelijk mindfulness, of wordt het alleen maar zo genoemd… En in hoeverre is de werking van een interventie aangetoond, of is dat nog in een experimenteel stadium?
Graag breng ik deze MFY training onder de aandacht omdat ikzelf de ervaring heb, wat ook door onderzoek wordt bevestigd, dat een van de meest werkzame elementen van mindfulness het onderdeel is wat we zelfcompassie noemen. Het actief toewerken naar meer aandacht voor jezelf, en tevens ontdekken wat je dan moet doen om jezelf te ondersteunen in tijden van moeilijkheden en tegenslag.

In deze twee dagen doorlopen we het volledige programma van deze 8-weekse training. Ook leer je meer over de specifieke en unieke werking van het brein in deze fase tussen kindzijn en volwassenheid. Deze is gebaseerd op de MSC van Kristin Neff en later specifiek voor de doelgroep ontwikkeld door Karen Bluth & Lorraine Hobbs. Zie ook http://www.mindfulselfcompassionforteens.com/

Door begrip en oefening van Mindfulness & zelfcompassie cultiveert men waardevolle vaardigheden. Mindfulness cultiveert bewustwording, aandacht en emotionele veerkracht.  (Zelf)compassie helpt met meer vriendelijkheid en zelfzorg te reageren op uitdagingen. Je leert als het ware te surfen op de hoge golven van de stormen in je leven. Hoe zorg je dat je je niet alleen staande houdt, maar ook het gevoel hebt dat je ertoe doet, dat je gelukkig mag zijn? Omgaan met lastige situaties of met moeilijke emoties hebben we niet geleerd, behalve door de aandacht maar weer te vestigen op het denkbrein. Dus wél hoe je je best moet doen om goede punten te halen, om hard te werken….

Er worden de afgelopen jaren in versneld tempo -positieve- onderzoeksresultaten bekend van deze interventie.
Dit leidt aantoonbaar tot een opmerkelijke verbetering van het welbevinden. Beoefening toont in deze doelgroep van 12-25 jaar een reductie in depressie van 32% aan.

Enkele alarmerende cijfers: burn-out-% onder jongeren is de afgelopen 10 jaar verdubbeld. 75% van psychische klachten begint voor het 24e levensjaar. 1 op de 5 jongeren heeft op de 19e levensjaar al eens ernstige psychische klachten gehad zoals depressie of een angststoornis.
Het is dus hard nodig dat er iets aan gedaan wordt.

Programma (wijziging in programmering voorbehouden)
-dag 1: 10-13.00 les 1 en 2, lunch, 14.30-18.00u les 3, 4 & 5, optioneel samen avondeten en avondprogramma van 19.30-21.00u voor vragen.
Dag 2: 9.00-12.30 les 5, 6 & 7, lunch, 14.00-17.30 les 7 & 8 en ruimte voor algemene info en vragen. Optioneel afronding met avondeten samen.
Indien de ruimte er is en het weer zich ervoor leent kunnen we tussendoor ook genieten van buiten.

De prijs is inclusief BTW en lunch, als bedrijf betaalt ex BTW. De opties spreken we vantevoren in overleg allemaal af. Hiervoor geldt een meerprijs, nader te bepalen. Overnachting is niet inbegrepen.

In de buurt zijn genoeg B&B’s / hotelletjes / appartementen te vinden van rond de €30-40 inclusief ontbijt. Als je Vrienden op de Fiets bent zijn er ook een aantal leuke verblijfsmogelijkheden vlakbij in Mechelen / Hilleshagen / Eys.

 

 

 

Gegevens

Begin:
10 mei 2019
Einde:
11 mei 2019
Kosten:
€242
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Rianne Schoenmakers
Telefoon:
06-40071062
E-mail:
rianne@rianneschoenmakers.nl
Website:
www.rianneschoenmakers.nl

Locatie