Rianne Schoenmakers

Ik mediteer sinds 1988 toen ik in een roerige periode van mijn leven zat.  Toen ik rond 1999 kennismaakte met de boeddhistische psychologie heb ik mezelf voor mijn gevoel pas echt leren kennen. Ik heb veel geleerd vanuit met name het Tibetaans boeddhisme. In de Academie voor Open Bewustzijn met de opleiding Mindful Coachen van Dorle Lommatzsch heb ik de boeddhistische psychologie leren verbinden met een westerse methodiek. Daarna volgden en volgen nog vele opleidingen, gewoon omdat je nooit bent uitgeleerd en ik er heel veel plezier in heb. Inmiddels ben ik categorie 1 trainer.12274548_763282660482622_1692441093960651213_n

Tot en met 2014 heb ik diverse functies bekleed binnen de GGZ en in een groot algemeen ziekenhuis (bij beiden binnen het facilitair bedrijf), waaronder de laatste 14 jaar als coördinator en projectleider.  Dat heeft me goed inzicht gegeven in hoe processen op allerlei niveau’s verlopen.

Creativiteit is een belangrijke rode draad in mijn leven en ik werk aan methoden deze in mijn praktijk te verbinden. Het leven is voor mij een leerproces wat nooit ophoudt; dat is wat het leven zo mooi maakt.

Ik geef MBSR/CT (mindfulness) trainingen in het Limburgse Heuvelland (categorie 1).

In onder meer Brabant en Limburg geef ik sinds 2014 de MSC (mindfulness & zelfcompassie) training, ontwikkeld door Kristin Neff & Christopher Germer. (zie http://www.centerformsc.org/teacher-and-program-directory). Ik ben in NL en België een van de eerste gekwalificeerde trainers hiervan.
Nieuw sinds november 2016 is de mindfulness & Zelf-Compassie training voor Jongeren en Jongvolwassenen, Vrienden worden met Jezelf (MFY, Making Friends with Yourself, zie http://www.mindfulselfcompassionforteens.com/), ontwikkeld door Karen Bluth & Lorraine Hobbs. Als eerste en enige nederlandse trainer mag ik deze training nu geven.
Voor zorgverleners en artsen heb ik zelf een training ontwikkeld ‘Arts met Aandacht’.

Ook geef ik met veel plezier coaching (persoonlijke begeleiding) en thema-workshops aan bedrijven en particulieren (ziekenhuizen, UWV, Amarant, Heineken, Achmea, NHTV, Kunstinitiatieven, familieweekends, verjaardagen). Voorbeelden van thema-workshops: teambuilding, ziekteverzuim, stressreductie, mindful leiderschap, mindful omgaan met veranderingen.

Daarnaast organiseer ik maandelijks terugkomavonden en met enige regelmaat stiltedagen.

CONTACTGEGEVENS

Telefoon: 06-40071062
Adres: Schweibergerweg 27, 6281ND Mechelen (Z-L)
KvK nr: 54988462, Btw nr: 120468530B01

Categorie 1 lid VMBN, lid en gecertificeerd MBSR/MBCT-trainer van de Vereniging voor Mindfulness (VVM), gekwalificeerd MSC-trainer (Centre for Mindful Self Compassion, USA) en trainer MFY (Making Friends with Yourself, een Mindfulness & Zelf-Compassie training voor jongeren en jongvolwassenen)
certificaat vvm         vmbn_logo


Mijn CV